Održana konstitutivna sjednica Opštinske organizacije Crvenog krsta

Na prvoj konstitutivnoj  sjednici Skupštine Opštinske organizacije Crvenog krsta koja je danas održana u maloj  sali Skupštine opštine Gacko izabrani  su novi Opštinski  i Nadzorni odbor te imenovani v.d. predsjednika i sekretara  opštinskog  odbora ove humanitarne organizacije.

Za v.d. predsjednika Skupštine Opštinske organizacije Crvenog krsta  do 90 dana imenovana je dosadašnja predsjednica Avdalović Mira, koja je ujedno predsjednik Opštinskog odbora  u koji su jednoglasno izabrani: Vuković  Anđela, Mandić Miljković Nevena, Beštić  Maja i  Mastilović Ranko.

Za  v.d. dužnosti sekretara  opštinskog  Crvenog krsta   imenovan je dosadašnji  sekretar Branislav  Arnautović. U obrazloženju odluke se navodi  da će Arnautović obavljati dužnost sekretara do 90 dana , odnosno  dok poslodavac ne ispuni zakonske obaveze, tačnije uplate doprinosa,  za odlazak u penziju.

Nadzorni odbor  u naredne četiri godine radiće u sastavu: Dostinić Neda, Vuković Miroslav i Govedarica Jelena. Na sjednici je razmatran i Poslovnik o radu  Skupštine Opštinske organizacije Crvenog krsta, a delegati su jednoglasno izabrali Branislava Arnautovića  za predstavnika Crvenog krsta Gacko  u Skupštini  Crvenog krsta Republike Srpske za period 2022- 2026. godine.