Gatački strijelci uspješni na 31. Prvenstvu RS

Juče je u gatačkoj streljani održano 31. Prvenstvo RS u kategoriji pionira. SK „Mladost“ Gacko u saradnji sa streljačkim savezom RS bio je organizator takmičenja na kojem je učešće uzelo preko 50 takmičara iz Republike Srpske.

Generalni sekretar SSRS Neven Rašić kaže da su među prvim registrovanim savezima u RS. „Streljaštvo nema neku značajnu poziciju što se tiče finansiranja, a kad su u pitanju rezultati jedini smo imali predstavnike iz RS na dvije poslednje Olimpijade“, ističe Rašić.

Trener SK „Mladost“ Momir Vuković zadovoljan je odzivom, a nada se i plasmanu svojih strijelaca na jedno od tri prva mjesta. Ističe da su nedavno pioniri bili prvi u finalnom 4.kolu Lige za pionire u Tesliću.

Tokom takmičenja razgovarali smo i sa mladim strijelcima. Poslušajte šta smo zabilježili…

Pioniri i pionirke Streljačkog kluba Mladost Gacko su šampioni i vice šampioni RS.

Pioniri su osvojili zlato ekipno rezultatom od 509 kr. u sastavu: Nemanja Tepavčević 174 kr., Petar Mandić 173 kr. i Ivan Pušara 162 kr. Za pionire Mladosti su još dobro gađali: Matija Pušara 139 kr., Mihajlo Tomić 136 kr. i Milan Supić 124 kr.

Nemanja Tepavčević je u pojedinačnom plasmanu osvojio treće mjesto, a Petar Mandić je bio četvrti pojedinačno.

U pionirskoj konkurenciji od sedam ekipa, drugo mjesto je pripalo Geofonu, a treća je bila ekipa iz Nevesinja.

Pionirke su vicešampionke Republike Srpske, a srebro su osvojile u sastavu: Lana Supić 159 kr., Nikolina Tepavčević 133 kr. i Vasilija Tomić 123 kr.

Lana Supić je u pojedinačnom plasmanu bila peta.

Prvo mjesto ekipno u kategoriji pionirki pripalo je Geofonu, a treća je bila ekipa Glasinca iz Sokoca.