O nama

Prvi put u istoriji grada na sjednici Skupštine opštine Gacko 7.decembra 1992. godine donesena je odluka o formiranju lokalnog informativnog glasila, pod nazivom JU Informativno kulturni centar Gacko – Radio Gacko.

Eksperimentalni program Radio Gacka emitovan je dvadesetak dana na ultrakratkotalasnoj frekvenciji 88 MHz, da bi početkom 1993. godine počeo sa redovnim emitovanjem programa.

Od osnivanja do danas rukovodimo se samo jednim geslom-odgovoriti potrebama slušalaca. Idemo u skladu sa vremenom, kako tehnološki, tako i sadržajno. Svakodnevno emitujemo program na UKT frekvenciji 90 MHz.

Nastojimo da vas objektivno informišemo o svim aktuelnim temama u opštini iz različitih oblasti privrede, politike, obrazovanja, kulture, sporta.
Sa posebnom ljubavlju obilazimo gatačka sela, snimamo emisije o svakom mjestu i naselju na teritoriji opštine.

Za nama su godine rada, izazova ali i ostvarenih rezultata. Odgovornim radom zadobili smo povjerenje širokog auditorijuma. Zato smo odlučili da našoj komunikaciji damo novu dimenziju. Do sada smo se samo čuli, a sada vas, putem web prezentacije, slikom vodimo na lice mjesta.