13 година успјешног рада Удружења за очување народне пјесме и игре „Сава Владиславић“ крунисано свечаним концертом

У суботу вече одржан је двочасовни програм Удружења „Сава Владиславић“ у част обиљежавања 13 година постојања и рада Удружења које његује традицију и културу гатачког краја, али и свих српских земаља.

Уз сплет српских игара представиле су се сви ансамбли још увијек младог друштва које броји преко двије стотине чланова.

Посебну драж вечери дале су и пјевачке групе, гости из Плужина, Бањана и Љубиња, као и мушка и женска пјевачка група КУД-а домаћина. Наступила је и Фолклорна група Љубиње.

Гусле су и овај пут подигле атмосферу, а уз гусле су пјевали искусни Здравко Кнежевић и наш Ненад Ивковић, који је дочарао једну баладу, љубавну причу Јелене, кћерке краља Николе.

Концерт су уљепшали малишани из Дјечијег вртића уз занимљиво коло, а први свој наступ забиљежиле су и шармантне дјевојчице из Плесне групе „Ви денс“.

Захвалност гостима и публици изразио је предсједник гатачког Удружења Лазар Окиљевић, који је поносно истакао чињеницу да су годинама расли и освајали бројна одличја у земљи и иностранству.

Осим редовних спонзора, предузетника из Гацка, овај пут су у организацији концерта, кроз реализован пројекат, учествовале Уједињене нације (УНДП). Тако су обезбијеђена и средства за нових 28 комплета ношњи и опанака.

Више детаља са концерта сазнаћете у тонском запису…