14. Mитровдански турнир –

и 6. финално коло Лиге инвалида РС у стрељаштву

                Традиционални „Митровдански турнир“ у стрељаштву који се одржава у Гацку редовно од 2007 године, одржан је четрнаести пут (без сезоне 2020). Како је то устаљена пракса у ССИ РС овај турнир се бодује и као завршно пето (финално) коло лиге инвалида Републике Српске.

Учествовали су сви регистровани стрељачки клубови инвалида Р С.

Резултати:

                 Све екипе и стријелци који долазе у Гацко у нашој стрељани постижу своје најбоље резултате, без обзира на категорију и узраст, па је тако и са инвалидима.

Такмичар СКИ „Орао РВИ“, Велезар Шурбат је погодио 374 круга, у Гацку на овогодишњем Митровданском турниру, што је нови рекорд Републике Српске, БиХ и Србије.

За СКИ „ГАЦКО“ су гађали такмичари:

  • Момир Вуковић са 352 кр.
  • Вукота Копривица  312 –
  • Жељко Марковић  312 –

За екипни пласман су погодили 976 кругова. а још су за појединачни пласман гађали:

  • Алекса Слијепчевић 291 –
  • Мирослав Вуковић  256 –
  • Милован Шумић  235 –
  • Момчило Крстојевић 199 –

Заузели смо 4 мјесто у генералном пласману лиге, јер смо изостали са трећег кола, које је одржано у Бања Луци.

Велезар Шурбат гађа у првој категорији сједећи и са сталком, као и други такмичар на турниру Саша Јовић из СКИ Бања Лука, а трећи  је био Момир Вуковић, такмичар домаћина, СКИ Гацко, који гађа у Општој категорији, као и валидни стријелци, (без икаквих помагала).

За Митровдански турнир: Пехари, медаље и дипломе за екипне пласмане, те медаље и дипломе за пет првих појединачно и за финале Лиге су додјељени: 3 пехара и дипломе за побједнике лиге и појединачно медаље и дипломе.

Признања је додјељивао члан УО Куба Синиша Бољановић, а потом су сви учесници турнира били на заједничком ручку који је послужен у ресторану спонзора клуба Рудника и Термо електране Гацко.

Делегат ССИ РС је био Неђељко Мићановић, линијски судија Иван Слијепчевић и судија на метама, Јелица Милетић. Такмичење је завршено у лијепом дружењу без икаквих примједби и жалби на резултат.