15 godina rada Vatrogasno-spasilačke jedinice Gacko

Vatrogasno-spasilačka jedinica Gacko ove godine obeležava 15 godina postojanja i rada. Za deceniju i po prešli su dug put i kada je u pitanju iskustvo i spremnost da odgovore izazovima na terenu, ali i kada je reč o tehničkoj opremljenosti. Starešina Nebojša Avdalović ističe da poslednjih godina imaju između 250 i 300 intervencija.

Avdalović ističe da su spremni da pomognu u svakoj situaciji, ne samo na teritoriji opštine Gacka. Proteklih godina su pomagali kolegama od Trebinja do Novog Grada.

Ističe i da su pripadnici  mahom i dobrovoljni davaoci krvi i da su pod parolom „služimo narodu“ u pripravnosti 24 sata 7 dana u nedelji.

Vatrogasno-spasilačka jedinica ima 31  vatrogasca. U prvoj postavi, 2005. je bio i Đuro Milović. Seća se svojih početaka i prve intervencije.

Nedostatak iskustva i opreme na početku nadoknađivali su srčanošću i entuzijazmom kaže Nemanja Anđić koji kaže da drugi posao ne bi birao.

Petnaest godina rada je iza njih. Jubilej je to pun izazova. Vreme koje dolazi će, nadaju se, rešiti i problem vatrogasnog doma koji ih tišti.

Opširnije u tonskom prilogu: