17-godišnji Bojan Beatović iz Gacka igrač „Partizana“

Bojan Beatović, dugogodišnji košarkaš OKK „Gacko“, od januara 2020. godine nastupa za KK „Partizan“. Kao šestogodišnjak počeo je u OKK „Gacko“, gdje je igrao 10 godina, a ulazna karta za veliki klub je bio nastup za reprezentaciju RS dvije godine zaredom.

Kako Bojan kaže tamo su ga zapazili skauti „Partizana“, otišao je na probu i ostao već godinu i po, igrajući u kadetskoj i juniorskoj selekciji. Ističe, treninzi su zahtjevniji, ali samim tim izazov je veći.

Lijepa sjećanja ga vežu za igru u OKK „Gacko“, u kojem treniraju i njegova braća, a prvi njegovi treneri su bili Miloš Okiljević, Vladimir Vulović i Aleksandar Nikčević.

Oni su, kako kažu, veoma ponosni na mlade ljude, koji su ponikli u gatačkom timu, a sada su rame uz rame sa djecom koja su stasavala u „Partizanu“, „Zvezdi“ i ostalim velikim klubovima.

Uzori su mu Bogdanović i Jokić od srpskih košarkaša, a najveći od svih, za njega je Lebron Džejms. Želja je, naravno, da zaigra za prvi tim, i tako se upiše u istoriju gatačke i srpske košarke. Intervju sa mladom nadom crno bijelog kluba poslušajte u nastavku….