27 godina sa vama – Radio Gacko

Prvi put u istoriji grada na sjednici Skupštine opštine 7. decembra, 1992. godine donesena je odluka o formiranju prvog  elektronskog lokalnog informativnog glasila, Radio Gacka.

Od osnivanja do danas Radio Gacko se rukovodi samo jednim geslom – odgovoriti potrebama slušalaca.

Nastojimo da objektivno informišemo o svim aktuelnim temama u opštini iz različitih oblasti: privrede, politike, obrazovanja, kulture i sporta.

Radio Gacko je profesionalnim i odgovornim radom zadobio povjerenje slušalaca.

Geografske prepreke za slušanje Radio Gacka danas ne postoje, na sajtu Opštine Gacko i web stranici Radio Gacka slušaoci sa različitih meridijana mogu pratiti program lokalnog radija. Veliko nam je zadovoljstvo odgovarati na pozive Gačana koji žive i rade u inostranstvu, a dio slobodnog vremena posvete slušanju našeg programa.

Jednako vrednujemo kritike i pohvale jer dolaze od ljudi, za koje iskreno vjerujemo da  nam žele samo uspjeh i napredak u ovom izuzetno važnom i odgovornom društvenom poslu.

 I nakon više od dvije decenije rada naš primarni zadatak  su lokalne teme koje su i danas srž programske šeme. Trudićemo se  i dalje da  budemo koristan i pouzdan sagovornik  slušaocima a u službi stalne potrage za novim rješenjima organizacije društvenog života naše lokalne zajednice.

„Nastojaćemo da, kao i do sada, maksimalno poštujemo  princip objektivnosti kao i da budemo aktivan sudionik svih zbivanja u Gacku i Hercegovini“ – kaže direktorica Bosiljka Glušac.

Uz obećanje da ćemo i narednih godina raditi na tehničkom osavremenjavanju  i profesionalnom usavršavanju, sve naše slušaoce pozdravljamo i pozivamo da nam ostanu vjerni  i odani  jer dobre navike ne treba mijenjati.  Članovi redakcije Radio Gacka  se slažu da,  kako je rekao Bertold Breht, ovo je zajednički rođendan nas koji stvaramo program  i onih koji se nalaze sa“ prave strane radio –aparata“.