28 godina sa vama – Radio Gacko

Prvi put u istoriji  Gacka na sjednici SO-e 7. decembra, 1992. godine donesena je odluka o formiranju prvog  elektronskog lokalnog informativnog glasila – Radio Gacka. Od trenutka kada se prvi put oglasio u etru, počela je da se ispisuje istorija medija koji se voli.

Od tada do danas Radio Gacko se rukovodi samo jednim geslom – odgovoriti potrebama slušalaca. Tokom svih ovih godina povjerenje slušalaca smo stekli vodeći se uvijek kvalitetom i profesionalnošću pomjerajući granice , kako u tehnološkom tako i u programskom smislu

Nastojimo da objektivno informišemo o svim aktuelnim temama u opštini iz različitih oblasti: privrede, politike, obrazovanja, kulture i sporta.

Geografske prepreke za slušanje Radio Gacka danas ne postoje, zahvaljujući strimingu na sajtu Opštine Gacko i web stranici Radio Gacka slušaoci sa različitih meridijana mogu pratiti naš  program. Jednako vrednujemo kritike i pohvale jer dolaze od ljudi, za koje iskreno vjerujemo da nam žele samo uspjeh i napredak u ovom izuzetno važnom i odgovornom društvenom poslu.

I nakon skoro tri decenije rada naš primarni zadatak su lokalne teme koje su i danas srž programske šeme. Trudićemo se  i dalje da budemo koristan i pouzdan sagovornik slušaocima, a u službi stalne potrage za novim rješenjima organizacije društvenog života naše lokalne zajednice.

Na dosadašnjem putu dugom 28 godina ostvarili smo značajne rezultate na polju tačnog, profesionalnog i pravovremenog informisanja građana Gacka, ali se najviše ponosimo ljubavlju i prijateljstvom koje njegujemo sa našim slušaocima i saradnicima. Imajući u vidu epidemiološku situaciju 28. rođendan ćemo obilježiti radno – prigodnim programskim sadržajima.

Građani Gacka daju nam podršku u radu, a njihove sugestije nam prijaju. Poslušajte anketu koju smo snimili danas na ulicama grada…