АГРО ТВ из Чачка у посјети Гацку

„АГРО ТВ“ је уско специјализован канал гдје представљамо једно мјесто, овај пут то је Гацко, као пољопривредни, културни, туристички и вјерски потенцијал, каже продуцент емисије „Агро караван“ Милољуб Петровић.

Петровић истиче да су за два дана обишли велики број пољопривредних произвођача, туристичких дестинација и посјетили вјерске објекте-споменике културе и традиције.

Он наглашава велико гостопримство локалне власти, али и пољопривредника, који су их како каже дочекали баш домаћински. За њега је неизбјежан гатачки бренд „сиво гатачко човече“, односно чувена „гатачка буша“, а туристички потенцијал језеро „Клиње“.

Наравно основни потенцијал су људи и наша младост, па су снимили и наша културно-умјетничка друштва, а ми смо ухватили кадрове испред Храма Свете Тројице у центру Гацка, гдје је најстарија група КУД-а „Сава Владиславић“ отпјевала и одиграла коло „Херцеговина“ док је млађа група приказала богату шумадијску ношњу.

Чула се пјесма, гусле, што је након дугог периода изолације због пандемије, било право освјежење, на радост радозналих пролазника, којима поручујемо да ову емисију могу пратити на каналу 501 мтел оператера, а продуценти кажу да ће бити емитована у јуну у термину од 16 часова, недјељом.

Више детаља у прилогу испод фотографија…

КУД „Сава Бладиславић“