Atletičar Igor Zelenović osvojio dvije zlatne medalje na republičkom takmičenju

Od školskog takmičenja Malih olimpijskih igara i Uličnih trka u Gacku do republičkih i državnih medalja Gačanin Igor Zelenović u kratkom periodu došao je do republičkih i državnih odličja i to većinom zlatnog sjaja.

Mladi atletičar je dokazao da se možete baviti ovim sportom iako u vašem gradu ne postoji atletski klub, ali kako ističe potrebna je ogromna ljubav i velika podrška prije svega porodice.

Igor kaže da ga je profesor fizičke kulture Zoran Vidaković iz OŠ „Sveti Sava“ Gacko krajem 9 razreda odveo na MOI gdje je osvojio prvo zlato.

Ipak ističe da je porodica još u ranom djetinjstvu prepoznala njegov talenat. Sada naglašava i veliku podršku trenera Milana Spajića iz AK „Leotar“ za koga kaže da je ne samo odličan trener nego i čovjek.

Za pet mjeseci koliko trenira u trebinjskom klubu osvojio je čak 10 medalja, 5 zlatnih, 4 srebrene i 1 bronzanu, od toga 6 sa republičkih i 4 sa državnih takmičenja.

Prije 7 dana na rapubličkom takmičenju u Banja Luci osvojio je dvije zlatne medalje. Do najsjajnijeg odličja došao je u svojoj najdražoj kategoriji skoku u dalj, a postao je i prvak RS u trci na 100 metara.

Predstoje mu mitinzi u Dubrovniku 9. novembra, gdje će nastupiti u trci na 60 metara i u Beogradu početkom decembra gdje će se najvjerovatnije takmičiti u omiljenoj disciplini.

Na treninge do Trebinja putuje autom ili autobusom. Sve pokušava uskladiti sa školom koja je kako kaže ipak najvažnija.

Ovaj prije svega kulturan mladić ne žali se ni na šta, a drugovima iz škole i kluba i svima koji ga podržavaju za početak obećava zlato sa državnog takmičenja. Najveći uzor mu je prije svih naravno proslavljena srpska atletičarka Ivana Španović.

Šta je još rekao Igor Zelenović gostujući u Radio Gacku poslušajte u prilogu…