Бројне акције УДДК „Гацко“ у протеклом периоду

У протеклом периоду УДДК „ Гацко“ је имало четири акције даривања крви.

У другој половини јула у организацији УДДК   „Хидроелектране на Дрини“  у Вишеграду четири члана Удружења из Гацка су даровала драгоцјену течност.

29. јула 62 члана Удружења из нашег града су у организацији УДДК „Пива“ из Плужина обезбиједила 59 доза крви. Овом приликом повељу о братимљењу два Удружења потписали су предсједници Драган Бакрач и Мирослав Вуковић-Хрго.

Добровољни даваоци крви из Гацка посјетили су и манастир у Пиви и игуману Јефтимију поклонили икону Мученика из Придворице.

Почетком августа, у организацији Црвеног крста и Клуба ДДК“ Плужине“,  63 члана ДДДК „Гацко“ дараовало је 58 доза капи које живот значе.

Добровољни даваоци из Удружења „Гацко“ су протекле седмице боравили у Невесињу гдје су у организацији Трансфузиолошке службе невесињске болнице обезбиједили 20 доза крви.

Предсједник УДДК „Гацко“ Мирослав Вуковић изразио је захвалност свима који су даровали крв, посебно онима који су то учинили први пут, а било их је 15.

Вуковић се захваљује и организаторима акција , свима који су помогли у реализацији  путовања, трансфузиолошким службама Фоче, Подгорице, Никшића и Невесиња, те др Максиму Брењу.