Crtica sa jezera Vrba- Na vodi su svi jednaki

Proleće u prirodi- ima li šta savršenije? A kad pričamo o prirodnim lepotama Gacka, u samom vrhu su njegova jezera.

Poslednji aprilski dan je na jezeru Vrba bilo živo. Ribolovci su pecali i družili se, pomalo i sekli šiblje i čistili obalu.

Veliki ljubitelj jezera Hercegovine je Gina Brezo sa Pala. Vreme provedeno pored vode, u pecanju, smatra najlepšim. Spada u malobrojne žene koje se bave ribolovom, a posebno joj se dopada to što na reci i jezeru među ljudima nema razlike.

Veliki ljubitelj hercegovačkih jezera – Gina Brezo sa Pala

Ribolovci sa kojima smo pričali se nadaju da će ribolovna sezona biti uspešna. Vukota Koprivica, predsednik SRD „Klinje“ je opet skrenuo pažnju na gadzovanje vodama u Hercegovini  koje je dodeljeno udruženju „Vranjača“ za koje on kaže da je udruženje prvenstveno lovaca. Tvrdi da mnogi neće izvaditi godišnju ribolovačku dozvolu, nego će vaditi dnevnu.

Iako ima mnoštvo nagrada koje su ga vinule u vrh ribolova u Evropi, ni Milenko Rončević iz ovog udruženja neće izvaditi godišnju dozvolu za ribolov smatrajući da je njihovo udruženje oštećeno činjenicom da je koncesija dodeljena udruženju „Vranjača“.

Ističe da su oni jedino udruženje ribolovaca koje nije dobilo pravo da gazduje vodama, ali dodaje i da je u ovoj lošoj situaciji bilo i pozitivnih pomaka.

Ribolovci se nadaju da će sezona koja je počela biti i uspešna, kao i da će lepota prirode i bogatstvo ribom na jezera privući, kako stanovnike naše opštine, tako i brojne turiste.

Više u tonskom prilogu: