Djeca iz Gacka otputovala u Bečiće

U okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“koji organizuje Javni fond za dječiju zaštitu,  dvanaestoro  djece uzrasta od sedam do petnaest godina iz naše opštine juče je otputovalo u Bečiće. Riječ je o djeci iz višečlanih  porodica  i porodica  koje koriste  socijalnu pomoć. Sa djecom iz Gacka u Bečićima će boraviti i mališani iz ostalih  gradova RS, ukupno  stotinu pedesetoro. U blagodetima mora uživaće narednih deset dana kada stiže nova grupa.

U maju je na Crnogorskom primorju  boravila grupa predškolaca iz naše opštine a u junu   djeca sa poteškoćama u razvoju. Kako nam je rekla vaspitačica Jelena Jovović  za djecu u Bečićima je organizovana škola plivanja i brojne sportske aktivnosti i takmičenja, kreativne i umjetničke radionice. Radi se na razvoju samostalnosti, kreativnosti i takmičarskog duha kod djece – kaže Jovovićeva.

Inače projekat „Socijalizacija djece RS“ realizuje se od 2002. godine i tokom prethodnih 17 godina obuhvatio je preko 30 000 lica – djece i osoblja iz svih gradova i opština RS. Radi se o djeci različitih kategorija,  prvenstveno djeci iz socijalno ugroženih  i višečlanih porodica,  djeci iz porodica boračke populacije, djeci sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama ali i posebno nadarenoj djeci  i talentovanim sportistima.