Добро Поље: Помен јунацима Гатачке бригаде

Код споменика у Добром Пољу, општина Калиновик, јуче је служен парастос за 17 погинулих бораца Војске Републике Српске, припадника славом овјенчане 18. херцеговачке бригаде, који су погинули на калиновачко – трновачком ратишту.

У свом обраћању присутнима, предсједник Скупштине Борачке организације Гацко Алекса Слијепчевић, нагласио је да је од суштинског значаја да се на овај начин присјећамо оних који су живот дали како би ми данас живјели у слободи.

„На данашњи дан прије 29 година на овом мјесту је страдало седам бораца Гатачке бригаде, а на овом  споменику налазе се имена 17 јунака погинулих на овом ратишту. Овај споменик подсјетник је великих страдања најхрабријих, који су своје животе уградили у темеље Републике Српске, и то не смијемо никада заборавити“, казао је Слијепчевић.

Парастос погинулим борцима Гатачке бригаде служили су свештеници из Гацка и Калиновика, а вијенце на споменик јунацима положиле су породице погинулих, Борачка организација Гацко, представници општина Гацко и Калиновик, представници Рудника и Термоелектране Гацко, Борачке организације из Калиновика, Трнова и Фоче…