Dom zdravlja prof. dr „Savo Bumbić“ u novom ruhu

Ministar zdravlja i socijalne zastite  u Vladi RS  Dragan Bogdanić posjetio je danas Dom zdravlja  u Gacku  gdje su upravo završeni radovi rekonstrukcije i adaptacije. Sedamdeset posto ukupnih radova  koji  iznose oko 430  hiljada maraka  je finansiralo resorno Ministarstvo dok je Opština Gacko obezbijedila  novac  u iznosu od 30%  ukupne sume.

Adaptirano je  5 ambulanti porodične medicine a nabavljena je  nova medicinska oprema  vrijedna oko 60 hiljada maraka  čime će značajno biti poboljšana primarna zdravstvena zaštita stanovnika Gacka.  Novim ambijentom  i uslovima rada zadovoljna je direktorica ove zdravstvene ustanove Vera Tepavčević.

Nečelnik opštine Gacko Milan Radmilović je ukazao na nezavidan položaj medicinskih radnika  zbog neplaćenih poreza  i doprinosa   ali izrazio nadu da će se kroz zajedničke projekte sa Mionistarstvom zdravlja raditi  na nabavci dijagnostičke opreme  čime bi se smanjio odlazak pacijenata  iz Gacka  u  bolnice u Trebinju, Nevesinju i Foči.

Ministar zdrvalja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić je po obilasku  prostorija Doma zdravlja  izrazio zadovoljstvo radovima   rekonstrukcije i adaptacije  i ukazao na značaj ove zdravstvene ustanove za stanovnike Gacka kao i radnike R  i TE .

Događaju su, pored menadžmenta i zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, prisustvovali predstavnici Opštinske uprave i odbornici u SO Gacko.

Recimo na kraju da  je radove izvodilo preduzeće Antikorozija Gacko sa podizvođačima.

IMG_2167 IMG_2168 IMG_2169 IMG_2170 IMG_2173 IMG_2178 IMG_2182 IMG_2183