Драмским комадом „Херцеговачка хроника“ обиљежена годишњица Драмске секције СШЦ „Перо Слијепчевић“

У сали Дома културе у Гацку извођењем драмског комада „Херцеговачка хроника“ обиљежена је годишњица Драмске секције СШЦ „Перо Слијепчевић“ коју води професорица српског језика Гордана Вуковић.

„Ми не стојимо у мјесту и имамо свој мали допринос у култури Гацка. Имамо овај тренутак сада јер свако сад пролазно је у неминовном протицању времена“, истакла јеу поздравном обраћању професорица Вуковић.

Бројна публика је у недјељу вече уживала како у глуми наших средњошколаца, тако и у њиховој интерпретацији „Горског вијенца“, дјела непролазне вриједности.

Наступили су и чланови КУД „Зеленгора“ Гацко, плесне групе из нашег града „Ви денс“, сестре Сара и Јована Аџић , те гуслар Милош Паровић.

Комад „Херцеговачка хроника“ рађен је по тексту средњошколаца Његоша Милидрага и Милене Милићевић.

Срж занимљиве приче о херцеговачким обичајима осмислила је Милена, док је Његош више радио на сценарију и подјели улога.

Драмска секција има тридесетак чланова.Према ријечима професорице Вуковић дјеца су више него заинтересована за рад и много пажње се посвећује читању, интерпретацији и дикцији. Обрађују се текстови из наше старе, али и свјетске књижевности.

Опширније у тонском прилогу: