Drugi put „Štrabag Bratislava“ jača od „Gacka“

I pored velike želje odbojkašica, trenera i publike igračice „Gacka“ nisu uspjele pružiti jači otpor i sigurniju igru ni u drugoj utakmici šesnaestine finala Čelendž KUP-a protiv ekipe „Štrabag Bratislava“, koja je odigrana u četvrtak 11. januara u Gacku.

Puna sportska dvorana nije bila vjetar u leđa mladim odbojkašicama, koje su iako oslabljene neigranjem odbojkašica iz Kameruna i Bjelorusije, još jednom stale na crtu dosta jačem timu iz Slovačke i izgubile i ovaj put sa 3:0. U prvom i trećem setu, za koji se može reći da su najbolje odigrale, došle su do 18 poena, dok su u drugom savladane sa 25:11.

Trener gostujućeg kluba iz Bratislave Varga Tomaš prezadovoljan je dočekom domaćina i igrom svojih odbojkašica. Tomaš je čestitao organizatorima i rekao da je očekivao veći otpor našeg kluba.

Očekivao sam više kaže i trener ŽOK „Gacko“ Saša Slijepčević, ali ističe i da nije nezadovoljan igrom svojih odbojkašica. Sezonu su počeli bez adekvatnog tehničara, a s obzirom da se na prozivci nakon zimske pauze nije pojavila igračica iz Kameruna Henrite Koula, koja je nedavno pojačala redove gatačkog tima, opet su u istoj poziciji. Neigranje Bjeloruskinje, Marine Hovalkine, koja je takođe  pojačanje od ove sezone, Slijepčević je objasnio dogovorom o produženom odmoru.

Kada se sve sagleda postavlja se pitanje da li smo uopšte mogli više očekivati od ovako mladog i neiskusnog tima u odnosu na klub sa igračicama koje već imaju bogatu karijeru. Najbolju igru u gostujućem timu pokazale su upravo djevojke iz Srbije Ivana Radonjić i Nataša Ševarika, koje su počele karijeru u Zvezdi a zatim su igrale u brojnim evropskim klubovima, u Italiji, Španiji, Mađarskoj,BiH, Slovačkoj i drugim zemljama.

Mnogo smo se trudili ali i pored ozbiljnih treninga nismo uspjeli pokazati sve što znamo rekla je jedna od mladih odbojkašica gatačkog tima, Marija Jaglučić iz Foče, koja već drugu sezonu igra u Gacku.

Utakmica u svakom slučaju neće ostati upamćena po rezultatu već po činjenici da je ovo prva evropska utakmica u odbojci koja je odigrana u Gacku. Prethodnih godina gatački klub je svoje protivnike u Čelendz kup-u, iz Belgije i Turske, dočekivao u sportskoj dvorani u Bileći. Uz određenu adaptaciju ove godine i naša dvorana je zadovoljila evropske standarde.

U Čelendž KUP-u iz BiH učestvovali su „Gacko“ i „Bimal Jedinstvo“. Oba kluba su poražena u šesnaestini finala, tako da ne nastavljaju takmičenje.

Više detalja u prilogu koji slijedi…