Fitnes program u Gacku- deceniju i po vežbamo sa osmehom

Fitnes program u Gacku funkcioniše skoro 15 godina, ipak, nema mnogo žena koje koriste prednosti njegovog postojanja. Nešto više ih bude pred praznike ili početkom proleća, ali je brojka manje-više konstanta i kreće se između 10 i 15.

Vežba se uglavnom u sportskoj dvorani ili teretani, a sa ženama rade profesori fizičke kulture zaposleni u Kulturno- sportskom centru Gacko.

Jedan od njih je i Božo Antunović koji ističe da se posledice nedostatka fizičke aktivnosti jasno vide i na deci čije su motoričke sposobnosti veoma loše.

Božo Antunović

Gojaznost je sveprisutna, a ona sa sobom nosi i zdravstvene probleme. Smatra da vežbanje moramo uvrstiti u svoje svakodnevne navike

Bilo da su na fitnes krenule iz zdravstvenih razloga, a to je najčešće bol u leđima, ili zbog višesatnog sedenja na poslu, žene se slažu da im treninzi prijaju.

Osmesi na licima nakon jednočasovnog napora najviše govore o tome koliko je važno i za dobro raspoloženje malo podići puls i testirati snagu i okretnost. Naša sagovornica skoro dve godine vežba i jedino joj je žao što sa fitnesom nije počela ranije.

Pred nama su hladniji dani koji za većinu znače i više boravka u zatvorenom prostoru. To vreme uglavnom se provodi statično, uz TV ili na telefonu. Izvesno je da tako provedeno vreme nije dobro ni za psihu ni za telo.

Ako niste fizički aktivni, ovo je možda trenutak u kome treba da razmislite da to promenite. Jer, ovo nije bila priča o vežbanju nego o zdravlju.

Više u tonskom prilogu: