Gacko ispratilo 76. generaciju maturanata

Maturanti SŠC „Pero Slijepčević“ iz Gacka, njih 74, sinoć su proslavili svoje matursko veče.

Iz školskih klupa izašla su dva razreda gimnazije, jedno odjeljenje mašinskih tehničara i jedno bravara.

Nakon okupljanja u holu škole, čestitki i fotografisanja prodefilovali su kroz centar grada do stare crkve uz pratnju trubača.

U Gacku se sinoć mogla vidjeti revija mladosti, ljepote i glamura na opšte zadovoljstvo i oduševljenje naših sugrađana, posebno roditelja i profesora, koji su ih ispratili aplauzima i znatiželjnim pogledima.

Kraj srednjoškolskih dana krunisali zabavom u restoranu „Karmen“.

Direktor SŠC „Pero Slijepčević“ Aleksandar Purović poručuje da je najvažnije da budu dobri ljudi i da budu uspješni u onome što će raditi u budućnosti, a ostalo će doći samo po sebi.

Prestižna titula đaka generacije pripala je gimnazijalki Andrei Kovačević koja nije krila uzbuđenje i zadovoljstvo zbog težine priznanja koje je ponijela, a kako kaže stekla ga je velikim trudom i radom.

Sa osmijehom na licu, pomiješanih osjećanja sjete i uzbuđenja, djevojke sa besprijekornom šminkom i toaletama, momci u svečanim odijelima ispratili su jedno bezbrižno poglavlje svog života u nepovrat. Veliki ciljevi i borbe tek im slijede a mi im želimo da iz njih uvijek izlaze kao pobjednici i da ih u životu samo sreća prati!

Više u tonskom zapisu: