Гацко под пепелом

  Свједоци смо огромне количине пепела из димњака ТЕ који, нарочито током протеклих неколико дана, прекрива подручје градске зоне као и комплетне наше општине. Тим поводом смо контактирали одговорне у Р и ТЕ Гацко.

Саша Николић, директор РЈ Термоелектрана нам је рекао да су свјестни проблема и еколошких посљедица које проузрокује овакав рад  постројења. Прама његовим ријечима, узрок је лош квалитет угља из повлатне зоне. Количине пепела које доспијевају у филтерско постројење су знатно веће од пројектованих, усљед чега долази до загушења система, па филтерска поља не могу да функционишу. Руководство Р и ТЕ Гацко предузима све што је у њиховој моћи, каже дирекор Термоелектране.

Према ријечима Николића, на данашњем састанку који је уприличен тим поводом је договорено да  камионски празне филтере како би стабилизовали систем, што и није једноставно и захтијева  неколиком дана.

Уколико тај посао не даје жељене резултате биће принуђени да обуставе производњу што ће, према ријечима Николића, имати несагледиве негативне посљедице на процес и резултате производње.