Gacko se priprema za obilježavanje slave grada i Sabornog hrama

Opština Gacko i Crkvena opština Gacko nizom prigodnih manifastacija obilježiće krsnu slavu grada i Hrama Svete Trojice.

Praznično večernje služiće se u subotu 26. maja u novom Hramu sa početkom u 18 časova i 30 minuta. Praznično jutrenje u nedjelju na Svete Trojice počinje u 8 časova, a sveta liturgija služiće se takodje u novom Hramu u 9 časova. Nakon liturgije uslijediće lomljenje slavskog kolača, te svečana litija glavnom gradskom ulicom. Kulturno-umjetnički program i ove godine održaće se u porti stare crkve.

U okviru obilježavanja slave Turistička organizacija naše opštine organizuje  tradicionalnu manifestaciju “Dani košute“ u petak 25. maja na platou ispred hrama Svete Trojice. Od 8 do 14 časova biće upriličena prezentacija domaćih proizvoda, suvenira i ručnih radova sa područja Hercegovine.

Ove godine i osnovci su uzeli učešće u obilježavanju slave. U saradnji sa Kulturno sportskim centrom biće upriličena izložba kaligrafskih radova u subotu sa početkom u 19 časova i 30 minta, nakon čega će uslijediti predstava „Iz vremena u vječnost“. Ni ove godine neće izostati ulične trke za osnovce koje su na rasporedu naredne sedmice.