Гацко свим срцем куца за Павла

Сви у Гацку су се ангажовали да суграђанину 9-годишњем Павлу Миловићу обезбиједе новац за рехабилитацију како би у будућности могао да стане на своје ноге.

За Павла се посљедњих недјеља играју утакмице, изводе приредбе, позоришне представе а акцији се прикључио и студент Благоје Говедарица који је организовао аукцију на свом Фејсбук профилу.

„У питању је портрет блаженопочившег Патријарха српског г. Павла, израђен графитним оловкама. (димензије 38,5×28,5цм) По завршетку аукције, портрет одлази у руке купца који понуди највећи износ, а сав прикупљени новац биће усмјерен за лијечење нашег суграђанина, дјечака Павла Миловића“, каже Благоје.

Аукција траје до 8.11.2023. године. Понуде треба писати у коментар испод објаве. Досадашња највећа понуда 210КМ.

За петак, 3. новембра је заказана хуманитарна приредба коју припремају полазници Дјечијег вртића. Приредба почиње у 18 часова у спортској дворани.

Павле Миловић је дјечак који болује од церебралне парализе и до сада је имао осам операција на глави. Није животно угрожен, али је новац потребан за вјежбе и рехабилитацију која се обавља већином у приватним установама. Током девет година лијечења родитељи су исцрпили све финансијске могућности.

У септембру 2023. су му због деформитета оперисане ноге, а за пола године је заказана операција лијеве руке.

Сви се надају да ће уз максималну посвећеност и вјежбу у наредним годинама Павле успјети да стане на своје ноге.