Гацко у априлу затрпано снијегом

Гацко је освануло са високим снијегом, јаким сњежним падавинама, а сјеверо-западни вјетар који дува брзином од 3 до 5m/s прави додатне проблеме у кретању.

Око 7 часова и 30 минута висина сњежног покривача у граду је износила око 12cm, али је снијег интезивно наставио да пада тако да је сада знатно виши.

У Путној служби Гацко су нам потврдили да су машине на терену, али је чишћење отежано јер снијег и даље пада. Према њиховим подацима висина сњежног покривача у пола 8, код вијадукта на магистралном путу М-20 Гацко-Чемерно, износила је 25cm.

Како каже руководилац ове Путне службе Момо Беатовић до 4 сата јутрос  није било већег снијега, али да је након тога почео да пада интезивно, тако да се скоро не примијети када грна прође.

Ипак, машине су на терену и омогућавају саобраћање које јесте отежано, долази до повремених застоја, али није у прекиду.

Главне градске саобраћајнице су проходне, али тротоари се не чисте, тако да је кретање пјешака, уз слабу видљивост због мећаве, скоро немогуће.

Из Комус-а немамо информације како напредује чишћење града, јер се надлежни у овом предузећу нису јавили на наше позиве.

На аутобуској станици су нам потврдили да је јутрос гатачки аутобус за Требиње кренуо по реду вожње. Аутобус Globtour-a је стигао са закашњењем од три сата.  Аутобус за Сарајево такође је прошао са закашњењем. Аутобуска станица још није очишћена.

У протеклој ноћи до квара је дошло на далеководу Врбица-Саставци-Чемерно, потврдили су нам у Електро Гацку. Екипа је на терену и ради на отклањању квара. Сви остали далеководи у нашој општини су под напоном.

Сњежне падавине, према прогнозама, требале би престати око 17 часова.

Технички директор Комус-а Миле Вујучић нам је накнадно рекао да су овог јутра чистили према приоритетима, односно хитним случајевима, изашавши у сусрет породици умрлог нашег суграђанина и појединим болесним лицима у различитим дијеловима града..

Слике говоре више од ријечи…