Гацко у знаку најмлађих на Трећој конференцији беба

Синоћ је на Тргу Саве Владиславића одржана 3. Конференција беба Гацко 2024. Ову манифестацију, у оквиру Културно спортског љета, реализује ЈУ „КСЦ“ Гацко, уз подршку организатора Општине Гацко, а на иницијативу Министарства породице омладине и спорта у Влади РС.

Право учешћа имала су сва дјеца рођена од 28.06.2023. до 28.06.2024. Од укупно 40 пријављених беба, жири је изабрао трочлано Предсједништво које чини: најмлађа беба (предсједавајући), најстарија беба (члан) и беба са највише браће и сестара (члан).

Ове године, као најмлађа беба, за предсједавајућег Предсједништва проглашен је Василије Лојпур, а за чланове Балша Кравић (најстарија беба), Шојић Теодора и близнакиње Милица и Горица Сарић (бебе са највише браће и сестара).

Награде и поклоне за све учеснике манифестације обезбиједила је Општина Гацко уз помоћ спонзора (Корт макет, д.о.о.Липник, Тропик маркет, Алексић комерц и Аутосервис Ковачевић), док је промотивни материјал обезбиједило Министарство породице, омладине и спорта РС.

Циљ манифестације је подизање свијести о значају породице и породичних вриједности, те указивање на проблем пада наталитета у РС, истакла је директорица Мира Копривица, која је и поздравила присутне изразивши задовољство што се окупио велики број људи и ове године.

У забавном дијелу програма наступили су чланови ПК „Ви денс“ Гацко, Хор музичке школе „Св. Роман Мелод“ Гацко и полазници „Дјечијег вртића“ Гацко. Слушате Хор и рецитацију малишана из вртића.