Gatački maturanti u svečanom defileu

Defileom glavnom ulicom Gacka, a potom i maturskom večeri, 70. jubilarna generacija večeras je i simbolično stavila tačku na svoje obrazovanje u SŠC „Pero Slijepčević“.

Direktor SŠC Aleksandar Purović je istakao da je ova generacija jedna od poslednjih brojnijih i naglasio da se oseti promena kod učenika čija je pažnja okrenuta drugim stvarima: „Ovo je generacija krajnosti. Veoma dobrih učenika i onih, da kažemo, veoma prosečnih. Sve je manje interesovanje za školu kao danak vremenu u kom živimo. Na put u zrelost polazi 113 svršenih srednjoškolaca koji su bili raspoređeni u  pet odeljenja, tri odeljenja gimnazije i po jedno mašinskih i ekonomskih tehničara.“

 

Direktor SŠC Aleksandar Purović

Dragomir Lažetić kao razredni starešina ispraća odeljenje ekonomskih tehničara i sa ponosom naglašava da je po uspehu njegov razred najbolji: „Jedan sam od retkih profesora koji je predavao svim učenicicima završnih razreda, tako da ih sve poznajem. Doduše, ovako obučene, u haljinama i odelima, večeras ih je teško prepoznati. Ovo je možda jedan od najsvečanijih dana i ukras naše opštine. Generacija se isticala, imamo zapažene rezultate na takmičenjima kako u nauci tako i u sportu.Veći broj učenika će nastaviti školovanje i mislim da će kao i ova, kao i prethodne generacije, biti uspešna.“

Učenica generacije je Plema Lažetić koja je pored besprekornog uspeha koji su obeležile samo petice, postizala i značajne rezultate na takmičenjima iz istorije i ruskog jezika. Srednjoškolski dani su za nju bili ispunjeni druženjem i lepim trenucima, a planovi su da upiše Elektrotehnički fakultet u Novom Sadu.

Plema Lažetić- najbolja učenica 70. generacije

Građani su, kao i svake godine, ispunili glavnu ulicu i aplauzima, lepim željama i ponekom suzom ispratili maturante u svet zrelosti. Atmosferu su i ovog puta upotpunili trubači, a proslavu maturske večeri svršeni srednjoškolci će nastaviti u restoranu izvan grada.

Srecu maturantima su poželeli i sugrađani

Slike 70. generacije maturanata SŠC „Pero Slijepčević“ možete pogledati ispod: