Na nagradnoj ekskurziji po Srbiji i šest osnovaca iz Gacka

Šest najboljih osnovaca iz Gacka je proteklih dana boravilo u Srbiji. Bili su na ekskurziji koju je organizovao Dejan Stošić, narodni poslanik iz Srbije za 50 najboljih učenika osnovne škole sa područja istočne Hercegovine.

On je na taj način želeo da obeleži 15. septembar, Dan srpskog jedinstva.

Ovo je potvrda da se učenje isplati, rekao je Nikola Milinković, direktor OŠ „Sveti Sava“ i izrazio nadu da će ovakvih primera brige za ono najbolje što imamo biti mnogo više i da će preći u tradiciju.

Našu školu je predstavljalo šest učenika koji su bili učesnici regionalnih i republičkih takmičenja.

Viktorija Višnjevac i Ana Nenadić su se istakle na takmičenju osnovaca iz veronauke, a sa ovog putovanja nose nezaboravne uspomene.

Mlada atletičarka Ivana Kandić nam je rekla da su mnogo toga videli i naučili, ali i da su stekli nova poznanstva i da su se rodila neka prijateljstva.

Lenku Stanić je na putovanje odvelo učešće na takmičenju iz srpskog jezika, dok je mladi fizičar Lazar Adžić imao priliku da proširi svoja znanja iz istorije.

Na ekskurziji su obišli istorijske i kulturne znamenitosti Beograda, Smedereva, Oplenca i drugih, kako deca rekoše, destinacija koje ne viđaju često.

Složili su se da je to bila ekskurzija koju će pamtiti, ali i da je podstrek da nastave marljivo da uče.

Opširnije u tonskom prilogu: