Гатачки риболовци странци на својим водама

Риболовна сезона у Гацку почела је данас 1. априла. Гатачки риболовци окупљени у Удружењу риболоваца „Клиње“ нису обиљежили отварање риболова јер  кажу да су странци на сопственим водама. Наиме, према ријечима предсједника Удружења „Клиње“ Вукоте Копривице, не газдују водама јер је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС концесију додијелило Удружењу ловаца и риболоваца „Врањача“ Гацко иако се број риболоваца у „Врањачи“  може избројати на прсте једне руке.

Незадовољни радом „Врањаче“ значајан број гатачких риболоваца, њих више од 80  је основало СРД „Клиње“ са циљем интензивирања  активности на заштити рибљег фонда, спречавању криволова и очувању биодиверзитета.

Посебан акценат у раду био би на очувању аутохтоне врсте поточне пастрмке која је пред изумирењем, каже Копривица и указује на проблем небриге о ријекама. Истиче  да су ријечна корита и приобална подручја запуштена и затрпана смећем. Будући да не газдују водама све њихове наредне активности ће бити  усмјерене на исправљање неправде која им је учињена. Опширније у разговору :