Igor Zelenović prvak RS u skoku u dalj

Igor Zelenović, učenik 9. razreda OŠ Sveti Sava iz Gacka prvak je Republike Srpske u skoku u dalj. Skočivši 5,43 postigao je najbolji rezultat u finalu Malih olimpijskih igara koje je održano protekle subote, 11. maja u Trebinju.

U ovoj disciplini se takmičilo 12 učenika iz šest regija RS, a pored Zelenovića, boje osnovne škole je branio Lazar Buha koji je zauzeo četvrto mesto.

Prema rečima nastavnika Zorana Vidakovića Zelenovićev uspeh je još veći ako imamo na umu da u Gacku nemamo atletski klub niti adekvatne uslove za trening.

U atletskom finalu Malih olimpijskih igara RS učestvovali su i učenici SŠC „Pero Slijepčević“ iz Gacka. Boje ove škole su branili najbolji sa regionalnog takmičenja – ArsenŽarković  u trci na 100 metara i Nikolina Buha i Vukota Lučić u skoku u dalj. Prema rečima profesora Gligora Košutića, i sam plasman u finale takmičenja koje okuplja najbolje osnovce i srednjoškolce u RS je značajan uspeh ako imamo na umu da su među takmičarima i oni koji aktivno treniraju atletiku.