Inicijativa za obeležavanje parking-mesta za osobe sa invaliditetom

Juče je u Centru za decu sa posebnim potrebama održan okrugli sto na kome se razmatrala inicijativa udruženja „Rastimo zajedno“ da se u našem gradu obeleže parking-mesta za osobe sa invaliditetom. Sastanku su pored predstavnika udruženja  prisustvovali predstavnici Opštine, Policijske stanice, Kulturno-sportskog centra i Centra za socijalni rad.

O projektu čija će realizacija uslediti u narednim mesecima govorio je predsednik Skupštine udruženja „Rastimo Zajedno“ Radomir Radmilović.

Na sastanku je rečeno i da osobe sa invaliditetom imaju obavezu da auto koje voze ili koriste obeleže markicom koja je besplatna, a može se dobiti prilikom registracije. Samo u tom slučaju mogu da koriste pogodnosti kako kod nas, tako i u drugim gradovima. Moglo se čuti i da tek nekoliko osoba iz naše opštine ima ovu markicu.

Predstavnik populacije koja bi od pomenutog projekta imala najviše koristi Blažo Bošković nam je rekao da je osobama sa invaliditetom pristup većini institucija  u opštini otežan, a nekima i nemoguć, što mora da se menja, a da je ovaj sastanak prvi korak ka tome.

Više u prilogu ispod: