Иван Слијепчевић освојио сребро у Сарајеву

На Интернационалном стрељачком турниру који је поводом олобођења града Сарајева 1945. год. одржан у Зетри од: 08. до 10. априла, протеклог викенда уз учешће 11 европских земаља: Србија, Румунија, Мађарска, Чешка, Шведска, Француска, Словенија, Хрватска, Црна Гора, Македонија и БиХ, је наступио и наш такмичар Иван Слијепчевић у дисциплини ваздушни пиштољ. У два дана је у Зетри гађало око 250 стријелаца.

Први такмичарски дан је Иван Слијепчевић добро гађао и добио сребрну медаљу за освојено друго мјесто са погођених 563 кругова. Први је био такмичар из Србије Душко Петров члан СК „Кикинда“, а треће мјесто је освојио такмичар из Македоније.

Други дан је због изненадног погоршања временских прилика, олује и снијега био тежак пут у Сарајево, па је и резултат био слабији, тако да наш такмичар није ушао у финални дио такмичења. Ипак ова сребрна медаља која је освојена у јакој конкуренцији говори о великом потенцијалу нашег такмичара.

Поред наших такмичења у БиХ у Међународном програму стрељаштва стријелце наредног мјесеца очекују важна међународна такмичења, Свјетски куп у Минхену и Свјетски јуниорски куп у Зулу (Њемачка).