Иван Слијепчевић упуцао нови рекорд, забиљежио и наступ на Свјетском купу

Сјајни стријелац из Гацка Иван Слијепчевић и даље обара рекорде. У  финалу јуниорског Првенства БиХ протеклог викенда поставио је нови и заузео прво мјесто појединачно на ваздушном пиштољу.

Истиче и одлично треће мјесто свог клубског друга Стефана Појужине, тако да су и екипно били најбољи.

Упоредо студира машинство у Новом Саду и постиже одличне резултате са СК „Младост“ из Гацка. Није лако, али љубав према стрељаштву му даје вјетар у леђа.

У Новом Саду користи стрељану СК „Нови Сад 1790“ ,чији су му представници то омогућили, док је пиштољ набавио уз помоћ Синдиката РиТЕ и Општине Гацко.

Стрељаштво је скуп спорт па је тешко отићи на било које веће европско и свјетско такмичење и поред постигнуте норме.

Недавно је ипак успио и учествовао на Свјетском купу који је одржан у Њемачкој. Конкуренција је била јака, међи првих осам пласирао се само један такмичар из Европе, Иван је заузео средину табеле, док је први био такмичар из Индије.

За њега је ово било велико искуство. Признаје да је трема одрадила своје, па није добро почео наступ, да би при крају резултати били бољи. Захваљује се Општини Гацко, РиТЕ и осталим спонзорима који су му помогли у организацији и учешћу на Свјетском куп-у.

Одмора скоро да нема, осим првенстава у оквиру РС и БиХ нада се учешћу на турниру Европских нада у Чешкој током љета, што је много реалније од Свјетског првенства у Бразилу које ће се одржати у октобру.

Најављује и традиционални турнир „Гацко 2022“, поводом Дана општине. Више у разговору…