Izložba „Akvarel u porodičnom stablu“ pred gatačkom publikom

U galerijskom prostoru Doma kulture u Gacku sinoć je otvorena izložba akvarela Zorana Anđelića i njegove dece – akademske slikarke Branke i Branka. Ljubav prema akvarelima je istaknuti hercegovački slikar preneo na svoje potomke, pa je publika mogla da uživa u delima prožetim toplinom poetskog realizma.

Izložbu čine 32 slike, deo iz fundusa Likovne kolonije „Gacko-Klinje“, a deo je iz porodičnog vlasništva upotpunjenog  aktuelnim radovima mladih Anđelića.

Jelena Glogovac-Savić, koordinatorka za umetnost  u KSC Gacko,  je naglasila da je hercegovačka umetnička zajednica mnogo izgubila preranim odlaskom slikara Zorana Anđelića.

 Izložba je svojevrstan prikaz kako se priroda menja kroz različita godišnja doba i kako tu promenu svaki od Anđelića pokazuje na sebi svojstven način, poručila je slikarka Branka Anđelić.

Pozdravljajući prisutne u ime organizatora,  „Kulturno-sportskog centra“ iz Gacka, direktorica Mira Koprivica je naglasila da je događaj od posebnog značaja jer je slikar Zoran Anđelić bio učesnik kolonije „Gacko-Klinje“ koja je obogatila umetnički fundus ove ustanove.

Postavka „Akvarel u porodičnom stablu“ se može pogledati u narednih 10ak dana.

Opširnije u tonskom prilogu: