Izložba „Rusko čudo“ u Gacku

U nedjelju  je u galeriji Doma kulture otvorena izložba „Rusko čudo“ i „Zaštitnici ruske zemlje“ u organizaciji Kulturno sportskog centra Gacko, a u saradnji sa Ruskom ambasadom  i prijateljima iz Beograda i Foče.

Postavka je izložena već dva dana, a čine je replike ikona svetaca zaštitnika ruske zemlje i slike muzejskog kompleksa „Kolomensko“ iz doba prvih vladara iz porodice Romanov. Izložba je osim u Gacku prikazana u Foči i Višegradu.

Prisutnima se prvo obratila direktorica KSC-a Anđelka Boljanović. U duhu pravoslavlja i rusko-srpskog prijateljstva, humanitarac iz Beograda Vojkan Krstić učestvovao je i u organizaciji pomenutih izložbi u Republici Srpskoj, zajedno sa Nenadom Ikonićem iz Foče.

Prigodnim riječima goste je pozdravio i izložbu otvorio sveštenik Prve gatačke parohije Velimir Kovač.Postavka je izazvala veliku pažnju građana Gacka,a može se pogledati još danas.

U detaljnom izvještaju koji slijedi čućete pojašnjenja vezana za izložbu čija je organizacija bila kompleksna, kao i razgovor sa veoma poznatim humanitarcem Vojkanom Krstićem iz Beograda.