Izložbom slika Nine Lojović Milinić otvoreno Kulturno sportsko ljeto Gacko 2023.

U galerijskom prostoru Doma kulture u Gacku sinoć je otvorena izložba slika Nine Lojović Milinić pod naslovom “ Umjetnost naslućivanja“, koja je prvi kulturni događaj u okviru manifestacije Kulturno sportsko ljeto Gacko 2023.

Ljubitelje umjetnosti pozdravila je direktorica Kulturno sportskog centra Mira Koprivica a izložbu je otvorio načelnik opštine Ognjen Milinković. O slikama je, pored autorke, govorila slikarka Jelena Glogovac Savić, koordinatorka za kulturu i umjetnost u JU KSC Gacko, istakavši da ove slike pričaju priče, koje se odvijaju unutar zaštićenog prostora koji beskompromisno odvaja ono najdraže od svega nepredviđenog.

Inače, Nina Lojović Milinić je završila Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju, magistrirala a potom i doktorirala na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Jedna je od osnivača i predsjednica Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“.

Ova umjetnica do sada je imala pet samostalnih izložbi u Trebinju, Banjaluci i Zlatiboru a učestvovala je na oko šezdeset kolektivnih izložbi u regionu i inostranstvu.

Više detalja u tonskom prilogu: