Јака киша и вјетар у Гацку

Кишно невријеме које је најављено није заобишло ни општину Гацко.

Јака киша која је почела падати око 10 часова донијела је доста невоља возачима и пјешацима јер је вода преплавила градске саобраћајнице, као и тротоаре.

Шахтови нису били у могућности да освоје количину воде, па су радницима Комуса у помоћ пристигли ватрогасци како би оспособили шахтове за несметан проток воде. Према ријечима Алексе Вучковића, старјешине Ватрогасне јединице Гацко, од јутрос су интервенисали више пута на санацији кровних конструкција оштећених јаким вјетром и то на неколико приватних објеката, основној школи и једном угоститељском објекту.

Из метеоролошке службе Рудника и Термоелектране Гацко потврдили су нам да је вјетар дувао 90 km/h, са три јача удара. Наглашавају да су прошли најјачи налети удара вјетра.

Снабдијевање водом услијед временских неприлика које су задесиле нашу општину није доведено у питање јављено је из ЈП. „Водовод“ А.Д. Гацко, а из „Електро“ Гацка су нам потврдили да су без електричне енергије остали чемерски далековод, као и села Кокорина, Југовићи и Дубљевићи. „Вријеме нам не иде на руку, али очекујемо да ћемо ускоро успјети да ријешимо проблеме које нам је проузроковало данашње невријеме“, рекао нам је Александар Рашовић директор „Електро“ Гацка.

Према незваничним информацијама сазнајемо да је било оштећења на фасадама појединих зграда у граду.

На саобраћајницама је забиљежено неколико стабала која су пала услијед удара вјетра.