Jana Antelj najbolja na klaviru

Učenica 3. razreda Muzičke škole „Sveti Roman Melod“ Jana Antelj osvojila je prvu nagradu, u klasi profesora Miljana Gutovića na takmičenju koje je održano 28. novembra u Lazarevcu. U pitanju je Čarni fest, smotra skala i etida za učenike i studente klavira, a mladi umjetnici su svoje znanje predstavili u Muzičkoj školi „Marko Tajčević“. Ona je bila jedina predstavnica škole iz Gacka, a uglavnom su učestvovala djeca iz srbijanskih škola sa mnogo dužom tradicijom od naše.

Kako skromno kažu Jana i njen profesor, nisu očekivali prvo mjesto, ali jesu mnogo radili i vježbali pa je i nagrada došla zasluženo. Jana ima već iskustva u takmičenjima u Muzičkoj školi, prošle godine bila je druga na takmičenju u solfeđu. Ona je i odličan đak 6. razreda Osnovne škole „Sveti Sava“, a pohađa brojne vannastavne aktivnosti.

Jana kaže da je bilo treme, ali one pozitivne dok nije počela da svira, a onda je teklo sve glatko. Za mladu umjetnicu njen profesor imao je samo riječi hvale. Zaključujemo da je desetogodišnji rad područnog odjeljenja Muzičke škole u Gacku krunisan zaista lijepom nagradom. Detaljnije u prilogu koji slijedi…