Јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредним произвођачима и прерађивачима за набавку механизације, опреме и алата БТП-23

У организацији фондације „Прогресус“ и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске у понедељак ће у сали СО Гацко у 15 часова  бити ораганизована презентација Програма подршке Владе Мађарске привреди Републике Српске.

Фондација за одрживи развој „Прогресус“ додјељује бесповратна средства пољопривредним произвођачима и прерађивачима за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње.

Сви заинтересовани пољопривредни произвођачи и прерађивачи могу да се пријаве на Јавни позив БТП-23 путем електронског система Фондације за подношење и обраду пријава, те реализацију пројеката (ПОС систем) на адреси pos.forsrpska.org од 14. августа 2023. у 00.00.00 до 14. октобра 2023. године у 23.59.59.

Предмет јавног позива

Фондација за одрживи развој Републике Српске „Прогресус” додјељује бесповратна средства физичким и правним лицима која се баве пољопривредном производњом и/или прерадом пољопривредних производа за набавку нове механизације, опреме и алата произведених у Мађарској.

Циљ јавног позива

Циљ Фондације за одрживи развој Републике Српске „Прогресус” (у даљем тексту: Фондација) и Владе Мађарске је јачање привредних односа између Републике Српске и Мађарске кроз повећање ефикасности и конкурентности пољопривредних произвођача и прерађивача, развој технологије производње, унапређење кориштења капацитета и управљања ресурсима, побољшање услова одрживости и пословања.

Текст Јавног позива БТП-23 можете прочитати овдје:

Преузето: https://forsrpska.org/javni-poziv-BTP23