Јавни позив за додјелу бесповратних средстава за унапређење ресурсне ефикасности и циркуларних ланаца вриједности у пољопривредно-прехрамбеном сектору

Обавјештавамо вас да је отворен Јавни позив за додјелу бесповратних средстава за унапређење ресурсне ефикасности и циркуларних ланаца вриједности у пољопривредно-прехрамбеном сектору који се финансира у оквиру пројекта EU4Agri-Recovery.

Крајњи рок за подношење концепта пројекта је 14. октобар 2022. године до 17:00 часова.

Циљ Јавног позива је подршка пословним субјектима у пољопривредно-прехрамбеном сектору који желе своје пословање да усмјере на ресурсно ефикасну и чистију производњу путем зелених, дигиталних и циркуларних пословних модела у циљу постизања одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса и увођења добрих пракси.

На јавни позив могу се пријавити микро, мала и средња предузећа, предузетници и задруге која се баве прерадом пољопривредних производа или примарном пољопривредном производњом.

Укупан буџет Позива износи 2,8 милион КМ, док се износ бесповратних средстава по пројекту креће од 20 000 – 80 000 КМ.

У прилогу вам достављамо Смјернице за подносиоце пријава, а детаљне информације доступне су ОВДЈЕ<https://eu4agri.ba/calls/javni-poziv-za-unapredjenje-industrijske-resursne-efikasnosti-i-cirkularnih-lanaca-vrijednosti-u-poljoprivredno-prehrambenom-sektoru/>.

Молимо апликанте из Републике Српске да на мејл fondovieu@meoi.vladars.net<mailto:fondovieu@meoi.vladars.net> потврде пријаву приједлога пројекта у оквиру овог позива.

У случају да желите да примате обавјештења о отвореним позивима за достављање пројектних приједлога у оквиру других програма и фондова ЕУ или уколико не желите да убудуће примате обавјештења о отвореним позивима, молимо да нас обавијестите на адресу електронске поште fondovieu@meoi.vladars.net<mailto:fondovieu@meoi.vladars.net>.

[cid:image001.jpg@01D552B8.41AA0820]