Јавни позив за пријем УН волонтера продужен до 9. септембра

Рок за јавни позив за пријем УН волонтера/ке у заједници у области ангажмана младих за подручје Општине Гацко продужен је до 9. септембра.

Позив је претходно објављен у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (РеЛОаД2), уз финансијску подршку Европске уније.

Подсјећамо да је јавни позив упућен младим особама од 18 до навршених 30 година које су настањене на подручју општине Гацко, а које испуњавају услове наведене у ОГЛАСУ.

Нови рок за пријаву је 09.09.2022. године, а пријаве са потребном документацијом је неопходно послати на registry.ba@undp.org.

Одабрани/а УН волонтер/ка ће радити у просторијама Општинске управе са додијељеном особом, пружајући подршку у јачању односа са организацијама цивилног друштва (ОЦД), грађанским/омладинским удружењима, као и РеЛОаД2 пројекту у реализацији активности на нивоу општине. Младим ентузијастима ће овом приликом бити омогућено да се укључе у рад локалне институције, ангажманом преко Волонтера Уједињених нација (УНВ) за приправништво/практичан рад у трајању од шест мјесеци, уз одговарајућу накнаду за животне трошкове. Осим тога, одабрани/а УН волонтер/ка ће током трајања уговора бити у обавези да током радног времена похађа цертификоване обуке: административни послови, основе рачунарства и развој „меких“ вјештина (енг. soft skils). Волонтер/ка ће по завршетку добити потврду о завршеној пракси/приправништву у сврху креирања бољих шанси за запошљавање.

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (РеЛОаД2), финансира Европска унија (ЕУ), а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП).