Kik-bokser Babić među najboljima u RS

Milan Babić kik-bokser kluba „Tigar“ Gacko ušao je u izbor 10 najboljih sportista RS u 2018. godini na 64. Izboru koji organizuje Glas Srpske. Pripala mu je deveta pozicija. On je u protekloj godini osmi put zaredom postao šampion BiH, prvak je Balkana, a na Evropskom kup-u je bio drugi.

Zabilježio je samo jedan poraz u ringu, ističe trener Veselin Đuričić. Kaže da je prema rezultatima zaslužio i višu poziciju, ali da su ipak zadovoljni ulaskom u deset najboljih kada se gleda iz perspektive Gacka i Hercegovine, jer je samo on bio predstavnik jednog hercegovačkog kluba.

Stati uz najbolje jeste veliko priznanje za rad u godini koja je na izmaku, pogotovo ako se uzme u obzir skroman budzet, loši uslovi treniranja, i težak dvanaestočasovni Babićev posao u rudniku.

Milan je posebno ponosan na titulu profesionalnog prvaka Evrope za koju se 1. septembra izborio pred svojom publikom, a protiv protivnika iz „Palminih tigrova“, o čijim je uslovima treniranja suvišno govoriti.

Ipak, ambicije u klubu rastu i za narednu godinu cilj je između ostalog medalja na Svjestkom prvenstvu, ističe Babić. Klub radi oko 18 godina, a u protekle tri njegovi članovi su ušli u završnicu manifestacije Izbora za deset najboljih sportista u RS. Dodaju da je ove godine kik-boks primljen u porodicu olimpijskih sportova.

Razgovor slušate u okviru Novogodišnjeg programa u ponedjeljak 31.decembra.