Kik-bokseri iz Gacka-prvaci Balkana

Na Prvenstvu Balkana u kik-boksu održanom u Vrbasu od 27. do 29. maja kik-bokseri iz BiH postigli su odlične rezultate, a dvije zlatne i jedna srebrna medalja stigle su i u Gacko. Takmičari, njih oko 170, došli su iz 6 zemalja, a takmičili su se u juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

Najbolji iz naše opštine bili su juniori Uroš Mučibabić iz kluba Tigar i Luka Ilić iz kluba Ratnik, koji su se izborili za zlatne medalje i tako postali prvaci Balkana. Uroš se takmičio u disciplini K1 u kategoriji do 71 kilograma,dok je Luka bio najbolji u lou-kiku, u kategoriji preko 91 kilograma.

U seniorskoj konkurenciji Milan Babić, iz gatačkog kluba Tigar osvojio je srebrnu medalju, u disciplini K1, a u kategoriji do 75kg.

Reprezentacija BiH, predvođena selektorom juniorske reprezentacije i trenerom kik-boks kluba Tigar Gacko Veselinom Đuričićem, postigla je odličan uspjeh, bila je druga u Vrbasu, odmah iza Srbije. Od 15 takmičara iz BiH, njih 9 je osvojilo zlatne medalje, a petorica kik-boksera izborila su se za srebro.
Prema riječima Đuričića sledeće značajno takmičenje za kik-boksere iz Gacka biće Prvenstvo Srbije koje će se održati 26.juna u Lazarevcu, u najatraktivnijoj disciplini K1.

Što se tiče reprezentacije, BiH će učestvovati na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje će se održati 26. avgusta u Dablinu, u Irskoj. Tamo će nastupiti upravo balkanski prvaci iz Gacka Uroš Mučibabić i Luka Ilić, a ukupno će biti 8 takmičara iz BiH.
Od značajnijih takmičenja u kik-boksu izdvajamo i Evropsko seniorsko prvenstvo koje će se održati 23.oktobra u Sloveniji.

Првенство-Балкана-4 Uros Mucibabic-sampion Balkana Luka Ilić sa trenerima