Košarkaši bili gosti KK“Crvena zvezda“

Kadeti OKK „Gacko“ su proteklog vikenda bili gosti KK „Crvena zvezda“ i prisustvovali su u nedjelju veče drugoj utakmici finala ABA lige „Crvena zvezda“- „Budućnost“ . Na put su krenuli u subotu kada su u Višegradu odigrali prijateljsku utakmicu protiv kadetske selekcije „Varde“ i ubjedljivo pobijedili rezultatom 101:52.

U nedjelju su odigrali prijateljsku utakmicu sa selekcijom kadeta KK „Žarkovo“ i izgubili u neizvjesnoj završnici sa 53:50.

Trener Aleksandar Nikčević kaže da djeca nose samo lijepe utiske iz Beograda i da je putovanje prošlo bez problema. Zahvaljuju se KK „Crvena zvezda“ i pomoćnom treneru Saši Kosoviću, koji je prve košarkaške korake napravio u našem klubu, a sada je posredovao  i pomogao organizaciju ovog lijepog gostovanja.

Nikčević je zadovoljan i ponašanjem naših dječaka kojima je ovo bila prilika da se ugledaju  na prave sportiste. On ističe da su naši Gačani Kosović, Nenadić i Nemanja Gordić pokazali veliko sportsko srce  i upriličili slikanje sa igračima. Možda ih neko od dječaka iz ove generacije i naslijedi, zaključuje on.

Zahvaljuju se i RiTE na pomoći u organizaciji putovanja.

U ekipi su ovaj put bili Luka Ivković, Arsen Žarković, Nikola Vuković, Boban Božić, Aleksa Lojpur, Jovan Damjanac, Jovan Ivković, Jagoš Koprivica,Predrag Supić, Bojan Beatović, Borivoje Govedarica i Boriša Slijepčević, a pratili su ih treneri Aleksandar Nikčević i Nikola Krtolica.

Iz kluba naglašavaju i da je bivši igrač OKK „Gacko“  a sada košarkaš „Igokee“ Srđan Bošković osvojio zlatnu medalju  na kadetskom Prvenstvu RS.