Kružni tok do juna naredne godine

Potpisivanjem sporazuma između Opštine Gacko i JP „Putevi RS“ danas je formalno nastavljen projekat rekonstrukcije magistralnog puta koji prolazi kroz centar Gacka. Projektom je predviđena izgradnja kružnog toka, a očekivanja zvaničnika su da će biti završena do juna naredne godine. Radovi u iznosu od 650 hiljada maraka biće finansirani iz budžeta RS.

Glavna raskrsnica u Gacku

Paraf na dokument su stavili načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković i v. d. direktora JP „Putevi RS“ Milan Dakić.

Milinković je istakao da je zadovoljan potpisanim sporazumom i time što će Gacko dobiti modernu saobraćajnicu sa kružnim tokom.

„Opština Gacko je bila zadužena za projektnu dokumentaciju i imovinsko-pravne poslove. Što se tiče opštine Gacko sve je već rešeno. Projekat je već urađen, revidovan“, rekao je Milinković i dodao da bi konačno rešenje bila izgradnja južne obilaznice i „Severnog obodnog kanala“.

„U skorijoj budućnosti vidim da će i to biti realizovano“, uveren je Milinković.

Prema rečima v.d. direktora JP „Putevi RS“ Milana Dakića sporazumom je omogućeno da se nastave radovi u opštini Gacko, a očekivanja su da posao na kružnom toku počne u oktobru ove godine. S obzirom na složenost projekta, naglasio je, bili bi zadovoljni da budu završeni do juna.

Sporazum su potpisali v.d. direktora JP „Putevi RS“ Milan Dakić i načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković

JP „Putevi RS“ su prošlog meseca rekonstruisali deonicu magistralnog puta u dužini 1,6 kilometara koja od RiTE Gacko vodi do centra grada, a koštao je 660 hiljada maraka.

Na sastanku u Gacku je bilo reči i o putevima u istočnoj Hercegovini, Dakić je rekao da se u prošloj godini krenulo u realizaciju kapitalnog projekta- rekonstrukciju puta Gacko-Foča- Šćepan Polje čija je vrednost oko 36 miliona maraka.

Naglasio je i da će u narednom periodu nastojati da se iznađu sredstva za sanaciju puta Gacko- Nevesinje, barem kad su najkritičnije deonice u pitanju.

Opširnije u tonskom prilogu: