„Љубав је кључ успјеха“- Ана Ненадић, добитница Друге награде у соло пјевању

На XXX Републичком такмичењу музичких школа 3. априла у Бањалуци, учествовало је пет ученика ОМШ „Свети Роман Мелод“, а једини представник из Гацка била је Ана Ненадић, ученица првог разреда соло пјевања, која је постигла одличан резултат. Она је у конкуренцији од 11 такмичара освојила Другу награду, пјевајући „Русе косе“ и „Стари мајстор“ од Хендла.

Велика жеља за соло пјевањем Ану сваке седмице води у Невесиње јер је једини ученик на овом смјеру, па се часови не одржавају у Гацку. Очигледно је испунила очекивања професорице соло пјевања Јелене Аничић и директора школе Боја Милошевића, којима се захваљује за велику подршку у Бања Луци. Захвалност дугује и професорици клавира Марији Мастило, која је како Ана каже, сјајан корепетитор.

Ученица је и 5. разреда на одсјеку клавира у класи професорице Јелене Челице. Велики успјех постигла је 2021. године када је на он-лајн такмичењу у Кијеву освојила Прву награду на клавиру, на веома захтјевном такмичењу, што није очекивала.

Одлична је ученица осмог разреда ОШ „Свети Сава“, гдје такође постиже максималне резултате, сазнајемо из поузданих извора, мада се Ана сама не хвали. За њу говоре више дјела.

Ми додајемо да смо уживали разговарајући прије свега са веома васпитаном и културном дјевојчицом. Детаљније у разговору коју слиједи…