Lokalni izbori u Gacku-izlaznost 27,11% do 11h

Od redovno upisanih birača 8164,do 11 časova u opštini Gacko ,glasalo je 2214,što u procentima iznosi 27,11%,podaci su Opštinske izborne komisije.Pravo da glasa na ovim izborima ima ukupno 8 242 lica,a predviđeno mjesto za glasanje u odsustvu i nepotvrđenim glasačkim listićima nalazi se u SŠC „Pero Slijepčević“.
51 lice može glasati putem pošte,47 lično,to su lica sa prebivalištem van opštine ali prijavljeni su za glasanje u Gacku,oni mogu glasati na biračkom mjestu u Kino sali ,a 27 lica je registrovano za glasanje u odsustvu.
Najveća izlaznost do sada je zabilježena na jednom biračkom mjestu u Avtovcu (38%),zatim u Novim Dulićima i Dobreljima gdje izlaznost do 11h iznosi 34%.

Prema riječima predsjenika Opštinske izborne komisije Ranka Bratića,sva biračka mjesta ,njih 21,otvorena su na vrijeme u 7h,i izborni  proces za sada se odvija  bez problema.

Građani Gacka, sa pravom glasa, danas biraju između dva kandidata za načelnika,kandidata SP Maksima Skoka i kandidata Saveza za promjene Milana Radmilovića.Za mjesto odbornika u SO Gacko konkuriše 169 kandidata iz redova 9 političkih partija.
Podsjećamo da će opštinski parlament u novom sazivu imati 19 odbornika.

Napominjemo da je na redovnom biračkom spisku ove godine upisano 98 glasača više u odnosu na Opšte izbore 2014.godine,kada je pravo glasa u opštini Gacko imalo 8066 lica.