Милан Бабић наступа за Србију, кик-боксери из КБК „Тигар“ прваци БиХ

Гацко је добило сениорског репрезентативца Србије у кик боксу, сазнајемо од тренера КБК „Тигар“ Веселина Ђуричића.  Милан Бабић, најбољи спортиста Гацка за прошлу годину, од стране селектора Репрезентације Србије Срђана Радуловића добио је позив да брани боје Србије на Балканском првенству, поносно истиче Ђуричић и закључује да је Србија уз Русију највећа спортска сила у кик боксу на свијету.

Према ријечима Ђуричића, Милан је одавно изразио жељу да наступа под заставом Србије.

“Поставио је себи циљ да својим оствареним резултатима на Првенству Србије избори мјесто у репрезентацији, што је и урадио”, рекао је Ђуричић.

Подсјећамо, Милан Бабић је 2018. године постао професионални првак Европе у дисциплини К-1, што је до сада највећи спортски успјех у историји нашег града.

„Указана нам је велика част и оправдаћемо указано повјерење. Хвала Милане што си својим резултатима направио велику промоцију Кик бокс клуба Тигар Гацко, самог Гацка, и цијеле Херцеговине“, поручио је Ђуричић и најавио први Миланов меч под заставом Србије у петак у Краљеву, на Првенству Балкана.

Млади борци КБК „Тигар“ такође су имали велики успјех током викенда. У Сарајеву је у суботу одржано Првенство БиХ у кик боксу, дисциплине фул контакт и кик лајт!

Матеј Мучибабић дисциплина фул контакт 1. мјесто, млађи јуниор, категорија до 71кг, Мастиловић Мирјана 1. мјесто дисциплина кик лајт, старији кадет, категорија до 46кг и Делић Немања 3. мјесто дисциплина кик лајт, млађи кадет, категорија +47кг. У клубу кажу да је то солидан резултат и захваљују се свима на праћењу њихових резултата.