Ministar Bogdanić u radnoj posjeti Gacku

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić razgovarao je u subotu u Gacku sa direktorima Centara  za socijalni rad Gacka,Bileće i Nevesinja i predstavnicima Udruženja za djecu i omladinu sa posebnim potrebama iz ovih gradova.
„Vlada nastoji da se socijalna davanja redovno isplaćuju u skladu sa mogućnostima,kao što čine i lokalne zajednice koje nemaju većih poteškoća u radu“,rekao je Bogdanić.

Ministar Bogdanić je istakao da su se svi saglasili da socijalna davanja trebaju biti dobro ciljana kako bi došla do korisnika kojima su najpotrebnija.

Svi Centri se u  svom radu susreću se sa istim ptroblemima,a to su povećan broj korisnika i kontinuitet isplata,istakao je nakon sastanka Ranko Mastilović,direktor Centra za socijalni rad u Gacku.
Direktori Centara za socijalni rad u Gacku,Bileći i Nevesinju imali su skoro identične zahtjeve-kontinuitet isplata,da se razvije pomoć u kući,te zaštita i zbrinjavanje starijih lica kojima je pomoć neophodna.

Predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima RS,Radomir Radmilović ministra Bogdanića je upoznao sa problemima ove populacije.

Radmilović kaže da su  osnovni problemi  nedostatak ortopedsjkih pomagala,pelena ,te lijekovi koji se ne nalaze na pozitivnim listama.

Sastanak je,inače, upriličen u prostorijama Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“u Gacku,a ministar Bogdanić je istakao da postojanje i rad jedne ovakve ustanove pokazuje dobar odnos lokalne vlasti prema stanovništvu.