Министар Ђокић задовољан радом локалне власти и РиТЕ Гацко

Mинистар идустрије, рударства и енергетике РС Петар Ђокић данас је посјетио Општину Гацко и о актуелним темама нарочито везаним за поплаве у општини и руднику, узроковане великом количином падавина, разговарао са руководством Општине и РиТЕ Гацко.

Изразио је задовољство реакцијом општинске власти која је према његовим ријечима превентивно дјеловала добро и спријечила теже посљедице по становништво.

Начелник општине Гацко Огњен Милинковић нагласио је да је задовољан сарадњом са Владом РС и свим републичким институцијама чији су представници спремни да помогну нашој општини и захвалио се на посјети министру Ђокићу. Рекао је да је Влада РС обећала општинској власти да ће доставити исушиваче како би били спремнији када су поплаве у питању, а разговарано је и о набавци моторног чамца за Цивилну заштиту Општине Гацко.

Министар Ђокић је задовољан и радом РиТЕ Гацко. Сматра да су се добро одбранили од поплава у руднику. Он је рекао да ће разговарати и о повећању тзв. рударске ренте, на основу прошлогодишњег повећања цијене киловат часа електричне енергије која се прозведе у ТЕ Гацко.

Генерални директор РиТЕ Гацко Миодраг Шешлија је рекао да се тренутно не експлоатише поље „Ц“ рудника због велике количине падавина, али да то неће угрозити рад РиТЕ Гацко.

Потврдио је да је у протеклој години један радник остао без посла због не доласка, а да се проитв њих четворо води поступак. Најавио је и провјеру сумњивих боловања.

Састанцима у Општини и РиТЕ Гацко присуствовао је и директор Електропривреде РС Лука Петровић.

Више детаља у адио запису….