Na humanitarnoj večeri “ Srcem za Pavla“ skupljene 22.303 marke

Gacko je večeras po ko zna koji put položilo ispit humanosti. Priredba i prodajni bazar koje su mališani Dječijeg vrtića uz pomoć svojih vaspitača pripremali proteklih dana u potpunosti su ispunili očekivanja. Pored djece učešće u programu uzela su i kulturno – umjetnička društva “Zelengora“ i  “Sava Vladislavić“ , mladi guslar iz Bileće Ognjen Stojanović, plesni klub „We dance“ te Muzička škola „Sveti Roman Melod“.

„Srcem za Pavla“ kako su simbolično nazvali ovaj humanitarni događaj okupio je u Sportskoj dvorani brojne građane i privatne preduzetnike a na samom ulazu postavljena je i kutija za dobrovoljne priloge. Ulaznice su se naplaćivale simboličnih 5 maraka. Prema riječima direktorice Dječijeg vrtića Gacko Nede Dostinić, na humanitarnoj večeri skupljeno je 10.681 KM , 681 KM donirala je Fondacija „Sveti Vukašin“ , Firma „Planet Free“ 5.000 eura a Eparhija ZHiP 1.000 maraka što je ukupno 22.303 KM.

Inače, Pavle Milović je rođen 12. novembra 2014. godine. U devetom mjesecu trudnoće njegove majke otkriven je hidrocefalus i veliko krvarenje na mozgu, pa mu je po rođenju odrađena drenaža i ugrađen šant.

Zbog mnogobrojnih infekcija tokom prve tri godine života urađeno mu je osam operacija na glavi , tako da ovaj dječak kasni u psiho-motornom razvoju i potpuno je zavisan od pomoći druge osobe, a ustanovljene su mu dijagnoze cerebralna paraliza, hidrocefalus i epilepsija.

U septembru 2023. godine su mu operisane noge zbog deformiteta, a za pola godine je planirana operacija lijeve ruke.

Nakon oporavka je neophodna fizikalna terapija pa se roditelji nadaju da će uz maksimalnu posvećenost vježbama i rehabilitaciji u narednim godinama Pavle uspjeti da stane na svoje noge.

On nije životno ugrožen i novac je potreban za vježbe i rehabilitacije, koje se većinom obavljaju u privatnim ustanovama.

Tokom devet godina njegovog liječenja roditelji su iscrpili sve finansijske mogućnosti i ovom prilikom zahvaljuju svima koji su pomogli na bilo koji način.

Za sve koji nisu stigli doći na priredbu a žele pomoći mogu to učiniti uplatom na broj žiro računa Pavlove majke – 5674215900043203 ATOS BANK , na ime Danka Milović.